Via Berg in Balans is het mogelijk om over de hele wereld toch in contact  te komen met een Nederlandstalige voedingsconsulent.De visie van Berg in Balans is er een waar wij ons goed in kunnen vinden. Met haar levenservaring over de hele wereld sluit dit ook goed aan bij Nederlandse expats die wel eens begeleiding willen op dit vlak.

Voedingsexpert - Berg in Balans

Mijn naam is Engelien van den Berg, eigenares en oprichtster van Berg in Balans, praktijk voor voedings- en bewegingsadvies te Rotterdam. Na mijn studie Economie aan de Universiteit van Utrecht, wilde ik meer van de wereld zien en besloot het over een heel andere boeg te gooien: ik solliciteerde bij de KLM en sinds 2004 - heden vlieg ik met zeer veel plezier de wereld rond.

 Naast het vliegen ben ik mij echter ook altijd blijven ontwikkelen op andere interessegebieden, te weten sport en voeding. Ik geef inmiddels al jaren les op verschillende sportscholen in Nederland en heb naast het vliegen de opleiding tot Gewichtsconsulente afgerond. Deze opleiding wordt goedgekeurd door de Beroepsgroep Gewichtsconsulenten (BGN) waar ik dan ook lid van ben. Mijn keurmerk behoud ik alleen als ik voldoe aan de eisen van de BGN. Zo zal mijn kennis jaarlijks worden bijgespijkerd door opleiding en training. Kwaliteit en actualiteit van mijn kennis is op deze manier dus gewaarborgd. 

Door mijn reiservaring, ervaring met verschillende culturen en vooral met verschillende voedingspatronen, denk ik een bijdrage te kunnen leveren aan u als expat, wanneer u behoefte hebt aan een coach om gezonder/ bewuster te gaan eten in het buitenland. 

Visie

Mijn visie : Puur en Normaal eten. Dat klinkt heel simpel. En dat is het eigenlijk ook! Alleen worden wij in onze huidige maatschappij, waar dan ook ter wereld, zó vaak bloot gesteld aan 'voedingsverleidingen', dat we vaak niet meer weten wat nu eigenlijk 'normaal' eten is. Bovendien komt daar in het buitenland nog het gebrek aan (kennis van) bepaalde voedingsmiddelen bij, hetgeen het soms extra moeilijk kan maken om gezond en uitgebalanceerd te (blijven) eten.

Positief omgaan met voeding

Kenmerkend van mijn manier van werken is de positieve manier van omgaan met eten. Ik ben geen voorstander van crashdiëten en calorieën tellen. Er komen geen poeders en shakes aan te pas en ik heb geen fobie voor koolhydraten. Ik ga u niet mínder laten eten, maar ga u betere kéuzes leren maken, op basis van de producten die in uw land voorhanden zijn.

 Bewustwording

Verder wil ik u bewust maken van uw huidige eetgewoontes en uw eetgedrag. Zeer veel mensen eten niet om hun honger te stillen, maar om een bepaalde emotie 'weg te eten'. Stress, verdriet, vermoeidheid (ik weet er door mijn werk als stewardess alles van!) en verveling zijn veel voorkomende gevoelens die ervoor zorgen dat we meer eten dan we eigenlijk willen/nodig hebben. Een andere leefomgeving kan er ook zeker toe bijdragen dat u ook wat betreft uw voedingspatroon uit uw comfortzone wordt getrokken. Hier kom ik om de hoek kijken als coach! Ik ga u handvatten geven om deze emoties te herkennen en uw oude eetgewoontes te doorbreken.

 

De schijf van 6

Blijvend gewicht verliezen gaat hand in hand met voldoende bewegen. Vandaar ook: "De Schijf van 6". De Schijf van 6 is de welbekende, in mijn praktijk wat gemoderniseerde versie van, de Schijf van 5 & Beweging. Als gediplomeerd sportinstructeur kan ik u naast voedingsadvies óók van bewegingsadvies voorzien, afgestemd op uw persoonlijke omstandigheden en de mogelijkheden in het land waarin u verblijft.

 

Aanbod Berg in Balans

Optie 1: Online Coaching Lang

Een efficiënte begeleidingsmethode om in een periode van 8 weken gemiddeld 8- 10 kilo kwijt te raken en nieuwe inzichten in voeding te krijgen. 

Intake via Skype + 7 digitale vervolgconsulten. 

Allereerst zullen we een afspraak maken om via Skype een kennismakings- / intakegesprek te hebben. Dit intakegesprek is geheel gratis en vrijblijvend. Ik zal u vragen naar uw persoonlijke situatie en uw doelstellingen en kan aan de hand daarvan bepalen wat ik voor u kan betekenen. Vervolgens stuur ik u een eetdagboek toe om enkele dagen bij te houden. Aan de hand daarvan stellen we een voedings- en bewegingsplan op met adviezen en aanbevelingen. Wekelijks is er een vervolgconsult per mail. Wegen doet u uiteraard zelf, voorafgaand aan het consult. Ik vraag u de week te beschrijven en ik geef adviezen waar nodig. U ontvangt per mail o.a. recepten, weekmenu's, variatielijsten en achtergrondinformatie over voeding. Er is altijd de mogelijkheid om zelf onderwerpen aan te dragen waarover u informatie wenst. 

Prijs:

€175,-*

 

Optie 2: Online Coaching Kort

Een efficiënte begeleidingsmethode om in een periode van 4 weken gemiddeld 5 kilo kwijt te raken en nieuwe inzichten in voeding te krijgen. 

Intake via Skype + 3 digitale vervolgconsulten 

Zie verder Online Coaching Lang

 

Prijs

€100,-*

 

Optie 3: Eenmalige Voedings- en bewegingscheck

Een eenmalige snelle scan van uw voedingspatroon. 

We maken een afspraak voor een Skype- gesprek en bespreken hierin uw persoonlijke situatie en doelstellingen. U houdt enkele dagen een voedingsdagboek bij en op basis daarvan wordt uw voedingspatroon geanalyseerd. U ontvangt op basis hiervan enkele praktische voedingstips om zelf mee aan de slag te gaan. 

Prijs:

€ 50,-*

 

* alle bedragen zijn incl. BTW en u ontvangt vooraf eenmalig een factuur.